Hexafluorine

Hexafluorine ® on ainutlaatuinen ensiapuhuuhteluaine, joka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi fluori- tai fluori-idionia sisältäviä yhdisteitä vastaan. Se on tehokas kaikkia happoja vastaan ja sillä on ainutlaatuinen kyky neutraloida nopeasti myrkyllinen fluoridi-ioni, joka voi aiheuttaa suurta vahinkoa kehoonpäästessään imemällä esimerkiksi kalsiumvarantoja.

Kaksinkertainen pelastaja

Hexafluorine® on ainutlaatuinen huuhteluneste, joka on suunniteltu käytettäväksi fluorivetyhapon ja sen johdannaisten neutraloimiseksi. Se toimii kaikkia happoja vastaan, mutta tekee myös myrkyllisen fluoridi-ionin vaarattomaksi, mikä voi aiheuttaa vakavia vammoja päästessään kehoon, jossa se mm. sitoo kalsiumia.

Hexafluorinen® hypertonisen ominaisuuden johdosta estetään myös haitallisen kemikaalin läpipääsyn ja auttaa vetämällä ulos läpäistyä kemikaalia kudoksesta. Sen positiiviset vaikutukset ovat tieteellisesti ja käytännöllisesti todistettu Ruotsin työympäristöviraston raportissa 2010:6.

Jos huuhtelun alku viivästyy, seuraavana askeleena suosittelemme käyttämään kalsiumglukonaattigeeliä.

Hexafluorine

  • Käytetään kaikkia happoja ja erityisesti fluorivetyhappoja vastaan
  • CE-merkitty lääkinnällinen laite.
  • Täyttää vaatimukset kiinteiden silmä- ja hätäsuihkujen korvaajana EN 15154-3/4 mukaisesti.
  • Neutraloi nopeasti sekä syövyttävän hapon että myrkyllisen fluoridi-ionin.
  • Voidaan käyttää silmiin, iholle, suuhun, korvakäytävään ja avoimiin haavoihin.
  • Kertakäyttöinen.
  • Säilyvyysaika 2 vuotta valmistuksesta.

Kalsiumglukonaattigeeli

Kalsiumglukonaattigeeli on erinomainen lisä Hexafluorine-hoidon lisäksi. Kalsiumglukonaattigeeliä tulisi olla mukana kaikilla, jotka joutuvat käsitellä fluorivetyhappoa tai heillä on vaara altistua erittäin vaaralliselle fluoridi-ionille.

Fluoridi-ioni imee kehon omia kalsiumvarantoja aiheuttaen hengenvaarallisen tilan. Hexafluorine neutraloi ja tekee fluoridi-ionin vaarattomaksi, mutta kalsiumglukonaattigeeliä on syytä hieroa vamma-alueelle kehon kalsiumvarantojen palauttamiseksi normaalille tasolle. 

Käy tarkistuttamassa tilasi aina lääkärissä ensiavun jälkeen.