Kalsiumglukonaattigeeli

Kalsiumglukonaattigeeli on erinomainen lisä Hexafluorine-hoidon lisäksi. Kalsiumglukonaattigeeliä tulisi olla mukana kaikilla, jotka joutuvat käsittelemään fluorivetyhappoa tai heillä on vaara altistua erittäin vaaralliselle fluoridi-ionille.

Fluoridi-ioni imee kehon omia kalsiumvarantoja aiheuttaen hengenvaarallisen tilan. Hexafluorine neutraloi ja tekee fluoridi-ionin vaarattomaksi, mutta kalsiumglukonaattigeeliä on syytä hieroa vamma-alueelle kehon kalsiumvarantojen palauttamiseksi normaalille tasolle.

Käy tarkistuttamassa tilasi aina lääkärissä ensiavun jälkeen.

Fluorivetyhapon aiheuttaman kalsiumkadon turvaamiseksi

Kalsiumglukonaattigeeli on lääkkeellinen valmiste, joka sisältää kalsiumglukonaattia pääasiallisena vaikuttavana aineena. Tämä geeli on kehitetty erityisesti kalsiumin paikalliseen antamiseen ihon kautta esimerkiksi fluorivetyhapon aiheuttaman vamman jälkeen.

Kalsiumglukonaattigeeli on hyödyllinen lisäturva monille ammattiryhmille, jotka joutuvat käsittelemään fluorivetyhappoja.

Kalsiumglukonaattigeeli on erinomainen ensiapu Hexafluorinen käytön jälkeen. Hexafluorine sitoo myrkyllisen fluoridi-ionin itseensä tehden siitä vaarattoman. Tämän jälkeen on hyvä käyttää kalsiumglukonaattigeeliä kalsiumvarantojen palauttamiseen.

Kalsiumglukonaattigeeli

 • Käytetään fluorivetyhapon aiheuttaman hypokalsemian hoitoon
 • Palauttaa kehon kalsiumvarantoja
 • Voidaan vain ulkoisesti (ei silmiin)
 • Säilyvyysaika 3 vuotta valmistuksesta
 • Suositellaan käytettäväksi Hexafluorinen käytön jälkeen
 • Lue lisää Hexafluorinesta.

Näin käytät kalsiumglukonaattigeeliä

Kalsiumglukonaattigeeliä käytetään hypokalsemian hoitoon. Hypokalsemialla tarkoitetaan kehon kalsiumin puutostilaa. Tila voi olla hengenvaarallinen. Kalsiumglukonaattigeeli on tarkoitettu fluorivetyhapon aiheuttaman puutostilan hoitoon.

 

 • Ensiapua antavan henkilön tulee käyttää suojakäsineitä
 • Poista saastuneet vaatteet. Huuhtele ihoa runsaasti vedellä maksimissaan yhden minuutin ajan. Jos sinulla on käytössäsi Hexafluorinea, käytä sitä ensisijaisesti.
 • Levitä runsaasti kalsiumglukonaatti-geeliä vamma-alueelle ja sen ympärille. Hoito on aloitettava
  välittömästi, koska fluoridi-ionit tunkeutuvat nopeasti syvälle kudoksiin. Hiero geeliä ihoon niin kauan, että kipu katoaa ja jatka hieromista vielä 15 minuutin ajan. Hiero geeliä sormin vahvasti. Jos kipu palaa, lisää geeliä ja jatka geelin hieromista ihoon.
 • Peitä vamma sidetaitoksella, johon on levitetty runsaasti geeliä.
 • Potilas toimitettava lääkäriin.

40 gramman kalsiumglukonaattigeeli

Käytetään kämmenen kokoiseen vammaan (1 prosentti kehon pinta-alasta). Hiero geeliä vammakohtaan. Ei saa käyttää silmiin tai sisäisesti.

500 gramman kalsiumglukonaattigeeli

Käytetään käsivarren kokoiseen vammaan (9 prosenttia kehon pinta-alasta). Hiero geeliä vammakohtaan. Ei saa käyttää silmiin tai sisäisesti.